100% Free Worldwide Shipping | Up To 35 Countries

Ubevidst skade på partneren

RSS

(Article in Danish.) For translation, use the Google translator.

Mange af de ubevidste ting, vi gør i parforholdet, sårer partneren. Grunden kan være, at det i første omgang ligger under bagatelgrænsen, men pludselig koger det voldsomt over. En vis procentdel af vores uhensigtsmæssige vaner og adfærd er vi bevidste om, men det er kun omkring en tiendedel af alt, hvad vi gør. Derfor kan konflikter eskalere, eller man står helt uforstående over for partnerens voldsomme reaktioner.

Jeg var eksempelvis til en fodboldkamp med min 14-årige bonussøn. Nogle af forældrene grinede og hujede. Men der var også nogle, der råbte: ”Løb fremad”, ”Tag bolden”, ”Det skal du bare ikke finde dig i”. På et tidspunkt gik jeg hen til en af værste, og sagde til ham: ”Hold op med at råbe på den måde.” Men han skældte mig ud, og blev ved med at råbe til sin søn. Han mente, at han på den måde ”vejledte” drengen. 


Da kampen var forbi, spurgte jeg min bonussøn, om hvad han syntes om, at folk stod og råbte. Han svarede: ”Jeg lukker af” 
Til træning er der ikke noget i vejen for, at fodbold-træneren råber og forklarer og giver gode råd. Men når der er fodboldkamp, skal man dér selv skal finde ud af det, og drage sine egne erfaringer. Det er vigtigt, at der er masser af plads til at dumme sig. Men for nogle mennesker er ”kampen” vigtigere end ”turneringen”.

I parforholdet bør ”turneringen”, altså livet, også være vigtigere end ”kampen”. Hvor vigtigt er det at få ret lige nu, hvis det på sigt skader parforholdet alvorligt? Nogle mennesker sætter hele deres liv over styr, fordi de er i deres følelsers vold. Det kan koste både helbred, parforhold, økonomi, børn osv. Hvis man vil sige min mening og gøre, hvad det passer en, kan det have store konsekvenser.

Så en uhensigtsmæssig adfærd behøver ikke betyde, at man forlader hinanden og slutter parforholdet. Ofte er det et spørgsmål om at lære de fælles ”færdselsregler” og følge dem, for at man kan få det til at fungere.

Vi kan uforvarende komme til at ignorere, såre eller krænke vores partner – uden at ville eller vide det. Kommunikationen mellem mennesker er yderst vigtig. Den skal være tydelig og det skal give mening. 

Det er først, hvis der kun er foragt mellem parterne, fra begge sider, at I alvorligt bør overveje at lade jer skille – ikke mindst for børnenes skyld.
Heldigvis kan færdighederne i langt de fleste tilfælde læres, så man kan få et godt parforhold og familieliv.

Next Post

  • Aleksandr Krutov
Comments 0
Leave a comment
Your Name:*
Email Address:*
Message: *
* Required Fields